top of page

Är det skillnad mellan Microblading och 3D Ögonbryn?

Uppdaterat: 21 nov. 2022

Vissa namn, som Microblading, beskriver helt enkelt en speciell teknik inom kosmetisk tatuering. Microblading betyder precis som namnet säger att man använder ett slags knivliknande blad för att tillsätta pigment i huden. Namnet 3D Ögonbryn är dock inte en teknik, utan snarare ett resultat. Det har blivit samlingsnamnet på flera olika tekniker inom pigmentering. Benämningen uppstod för att visa att det är skillnad i design från tidigare trender då man egentligen bara fyllde i hela ögonbrynen som när man sminkar dem hårt.

Senaste modet är ett mer naturligt utseende där man ser hårstrån, därav namn som ”Hårstrå-teknik” (på engelska Hair Strokes) samt att det ser realistiskt och levande ut vilket just 3D Ögonbryn står för. Läs mer om tekniken.SNABBKURS I 3D Förkortningen 3D betyder ”3 dimensioner” som kanske de flesta vet. Men, det har dock på marknaden blivit en inflation i dimensioner. Vissa salonger har med 4D Ögonbryn, 5D Ögonbryn och till och med 6D Ögonbryn(!). Det blir lite komplicerat och onödigt förvirrande då vi kan konstatera att det är svårt att teckna fler än 3 dimensioner i ett ögonbryn. På bilden här ovan bad jag Jakob, som är utbildad Bildlärare, att göra ett exempel på hur man skapar 3D. Sedan tänkte jag förklara hur det kopplar till ögonbrynen och vad som är skillnaden på olika resultat. Kort och gott förklarade Jakob det så här: 0D en punkt, 1D ett streck, 2D en yta, 3D en solid formNATURLIGA ÖGONBRYN

3D Ögonbryn kommer alltså ifrån trenden med mer naturliga och realistiska resultat. Här måste man använda effekt-måleri för att skapa känslan av form, ljus och skuggor. Dessa effekter kan uppstå på flera olika sätt. Om vi börjar med tekniken Shading (puderbryn, ombre etc) som betyder just att skugga så kan man antingen fylla i en yta, vilket är 2D, eller visa olika former, vilket är 3D.

OLIKA VERKTYG OCH TEKNIKER

Skillnaden mellan olika tekniker kan dock vara en viktig detalj för resultatet. Microblading skapar 3D ögonbryn med hårstrå-liknande effekt, men eftersom man använder knivblad kan man bara göra uniforma streck. Maskiner däremot, som har en tunnare nål, kan skapa strån med spets och mer levande form. Det gör att man kan få ett helt annat djup i designen samt till och med korsa strån. Vilket ger super-realistisk känsla. Kanske där 4D kom in för att förklara den skillnaden bara det att 4D betyder något helt annat egentligen :) Jag känner personligen att maskinen ger mig större frihet i den konstnärliga aspekten, men det är mycket svårare och tar längre tid att utföra. Resultatet för kunden blir dock mycket bättre vilket såklart är det viktigaste!

Stråteknik med jämna strån eller mer realistiska med spets. Vad blir resultatet?


Ser du någon skillnad? Stråteknik med unison strå-design (microblading) eller 3D strå-design (maskin)Vi på Kimono Studio erbjuder Hair Stroke by Machine, senaste 3D Ögonbryn-tekniken i Sverige. Läs mer här. Kontakta oss för en konsultation eller läs mer i våra bloggar om semitatuering och 3D Ögonbryn3 359 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page