top of page
photo-output (21).jpg

Alopecia och håravfall

Vi har en inriktning mot kunder med alopecia areata samt andra typer av håravfall som vid cancer och medicinska behandlingar. Den här typen av behandlingar kräver varmt och vänligt bemötande där vi lär känna varandra, noggranna hygienrutiner för att undvika infektionsrisker samt erfarenhet och kunskap om hur man jobbar mot sjukvården. Här är vi specialister.    

" I vår verksamhet jobbar vi framför allt med kunder som har olika typer av håravfall och har därför anpassat vår verksamhet efter era behov."    

ALOPECIA ÄR EN AUTOIMMUN SJUKDOM som skapar fläckvis eller helt håravfall. Den drabbar både män och kvinnor och just nu finns inget självklart botemedel. Det finns även andra sjukdomar samt mediciner som leder till liknande problem. När håret faller av helt följer ögonbrynen med, då slås man över hur viktiga de är för uttryck och personlighet. Det är därför vanligt att man gör någon form av kosmetisk tatuering för att ersätta dem. För 5 år sedan fanns det bara Microblading på marknaden men nu finns det nya förfinade tekniker. Vi brinner för att hjälpa människor att återfå fylliga vackra ögonbryn med metoder som inte lämnar skada på huden.    

ATT TAPPA HÅRET är ofta en väldigt omskakande upplevelse. Till vår studio kommer både män och kvinnor som tappat eller håller på att tappa sitt hår. Vi kan inte erbjuda nya hårstrån men vi kan göra vårat bästa för att skapa en illusion som ser så realistisk ut som möjligt. Det här är faktiskt en ny form av behandling som inte är samma sak som microblading eller andra former av hair strokes metoder. Vad är då skillnaden? I Asien, USA och Ryssland har det vuxit fram något som kallas "hyperrealistiska ögonbryn" vilket är ett större fokus på realistisk design. Det här kräver en kombination av skicklighet och konstnärlig förmåga som de vanliga 3 dagars kurserna i branschen inte lär ut. I dessa länder finns ett tydligare och modernare arbete för människor med alopecia och det är det här som vi försöker skapa i Sverige.  

VI PÅ KIMONO STUDIO STOCKHOLM tycker att det är viktigt att man kommer till rätt artist när man ska göra semi tatuering. Speciellt när man egentligen inte har valt det själv utan måste på grund av rådande omständigheter. Vi listar här under 3 avgörande faktorer man behöver ta hänsyn till, vilket också är de vi bygger vår verksamhet på. Vår studio är specialiserade på naturlig skönhet och skonsamma metoder. 

Vi är godkända av REGION STOCKHOLM för att ta emot rekvisitioner för behandling av ögonbryn. Prata med din behandlande läkare och se om du har rätt till bidrag så hjälper vi dig med det. För oss är det viktigt att kunna erbjuda en säker metod men även hög standard inom hygien och ansvar. Vi gör allt vi kan för att minska risk för infektion samt på bästa sätt möta alla som kommer via sjukvården. Vi behandlar inte bara alopecia utan även kunder med cancer och de som är under medicinering eller kemoterapi. 
 

1. Realistisk design


Om man vill ersätta sina ögonbryn är det viktigt med en naturlig design så att de smälter ihop med anatomi och personlighet. Billiga ögonbrynsbehandlingar har oftast en enklare design som också kan se onaturlig ut. Vi rekommenderar att inte välja alternativ efter pris utan att söka upp en duktig artist. 3D Ögonbryn är en form av tatuering vilket skiljer sig från mer kortsiktiga förändringar. Vi på Kimono Studio har stark konstnärlig koppling och försöker hela tiden utveckla oss inom teknik, skiss och design just för att kunna erbjuda bästa resultat. Följ oss gärna på instagram för att se före och efterbilder

IMG_4058_edited.jpg

2. Minimal ärrbildning


Vissa metoder och behandlingar skär i eller penetrera huden så djupt att det blir ärrbildning. Vi har sett exempel där kunder har haft ärr över hela ögonbrynen vilka inte går bort. När man inte har några enra bryn som täcker över dessa ärr blir det här ett ännu större problem. Vår metod är framtagen för att skapa minimal skada och med maskinens tunna nål och en speciell handteknik lämpar den sig perfekt för dig som har Alopecia och behöver få tillbaka dina ögonbryn. Vi tycker inte att man ska behöva förstöra sin hud i onödan. Vi har skrivit mer om skillnaden mellan olika tekniker och vad som är speciellt med vår stil här

3. Omfattande konsultation med skiss


För bästa resultat behöver man göra en ordentlig konsultation där man tittar på hur de gamla ögonbrynen såg ut sedan skissa och titta på olika alternativ. När man sedan kommer för behandlingen gör man samma sak igen för att verkligen vara säker på vilken form som passar. Vi lyssnar på vad du önskar och ger professionella råd.
 

Här är ett exempel där vi går från att titta på anatomi (bild 1), göra en skiss med form och framförallt strådesign (bild 2) och sedan färdigt resultat (bild 3). 
 


Tillsammans tar vi fram det bästa för dig. Behandlingen längre tid än vanliga behandlingar eftersom att det är fler hårstrån och mer avancerad design för att skapa helt nya realistiska ögonbryn. Dina ögonbryn måste vara individuellt anpassade för just dig. 
 


Är du under 18 år eller söker hjälp för ditt barn är det viktigt att du kontaktar oss före du bokar din tid. 

MIMMI PANG ISAKSSON

"bemötande och erfarenhet"

Mimmi är inte bara utbildad inom kosmetisk tatuering utan är även licensierad tatuerare via internationella SAFE register. Det här betyder hög kunskap om hygien, säkerhet och ansvar vilket är grunden för all form av medicinsk PMU. Mimmi har via sin inriktning mot realistiska ögonbryn mycket erfarenhet av kunder som drabbats av cancer, alopecia eller andra typer av håravfall. Hennes grundliga bemötande och respekt är väl uppskattat av alla de som kommer till vår studio.

IMG_9826.jpg

JAKOB PANG ISAKSSON

"kunskap och säkerhet"

Jakob är utbildad inom akupunktur och kinesisk medicin i 5 år, både i Sverige och Kina. Han har länge jobbat med olika typer av behandlingar, rehabilitering och har även praktiserat på sjukhus. Han är också licensierad tatuerare och undervisar på vår utbildning inom hygien, hud-lära, medicin, kontraindikationer och säkerhet. Har har djup kunskap om hur tatuering påverkar kroppen. Tillsammans med Mimmi skapar de en trygg atmosfär samt en studio man kan lita på. 

bottom of page