top of page

3D Ögonbryn - Hur länge håller dem?

Uppdaterat: 3 jan. 2022

Många undrar och söker på nätet för att får reda på hur länge 3D Ögonbryn, Microblading och Nano Brows / Hair Stroke egentligen håller. Det finns olika standardsvar som folk upprepar men jag tänkte förklara lite vad som egentligen påverkar hållbarheten och varför det håller länge eller inte. För att besvara den här frågan måste man egentligen börja med en annan fråga: Hur gör man 3D Ögonbryn?


Tatueringsmaskin för ögonbryn

Tatueringsmaskin för permanenta tatueringar HUR GÖR MAN 3D ÖGONBRYN?

Den grundläggande tekniken är precis samma som för tatuering, man ska alltså försöka föra in pigment i huden. Det här kan man göra på olika sätt. Jag berättade tidigare att microblading använder en manuell teknik från japan med ett kam-liknande knivblad, shading och puderbryn använder ett nålliknande verktyg och sedan har vi de nyare metoderna som använder olika typer av maskiner. Huden har tre huvudsakliga lager, vilka är överhuden (epidermis), läderhuden (dermis) samt underhuden (subcutis). Det som skiljer vanlig tatuering från de olika formerna av kosmetisk tatuering är framför allt djupet man lägger pigmentet på. När man tatuerar placerar man pigmentet i läderhuden vilket ger en permanent effekt. Semitatuering innebär att man placerar pigmentet i det översta hudlagret. Det här kräver precision eftersom översta hudlagret är ibland så tunt som tjockleken på ett vanligt A4 papper. Här har vi direkt en skillnad i hållbarhet då pigment i läderhuden blir permanent, men eftersom det yttersta hudlagret hela tiden byts kommer semitatuering bara hålla tills man har bytt ut huden mot nya hudceller.


tre huvudsakliga lager i huden
Tre huvudsakliga lager i huden

OLIKA HÅLLBARHET Varför har då behandlingar på olika personer olika hållbarhet? Hållbarheten beror väldigt mycket på läknings-processens gång. Redan under själva behandlingen kan blod och var stöta bort pigmentet och göra att det inte kommer ner i huden. Då blir resultatet stor svullnad med lite pigment och färg efteråt. Under läkningsperioden är det sedan viktigt att det inte bildats för mycket sår med skorpor eftersom dessa kan falla loss och ta med sig pigmentet. Därför vill man inte att kunden tar medicin eller vitaminer som ökar blodgenomströmning eftersom blödning försvårar processen. Man vill inte heller behandla någon som har sjukdomar eller tagit medicin som påverkat huden och därigenom den naturliga läkningsförmågan. Har du varit på behandling känner du säkert igen att man måste fylla i en ganska omfattande hälsokontroll. Olika hudtyper kommer att läka olika och reagerar olika på behandlingen.


VÄLGJORDA BEHANDLINGAR HÅLLER LÄNGRE

Oavsett vad man använder för teknik så håller en välgjord behandling längre, men det här är också bakgrunden till de nya tekniker med maskin som uppkommit den senaste tiden. Eftersom vi nu vet att mycket blödning och var påverkar resultatet så är det önskvärt att minimera skadan på huden. Eftersom modernare tekniker leder till mindre skada, läker också brynen bättre och hållbarheten blir längre. Jag har personligen valt att använda maskin bland annat just för hållbarhetens skull. En annan faktor som spelar in är pigment, både gällande kvalitet och färg. Mörka näst intill svarta pigment håller längre, precis som med vanliga tatueringar, eftersom uv-ljus och annat gör att pigmentet bleks. Så ett ljusare pigment kommer tillslut att bli så ljust att det nästan inte syns.

SAMMANFATTNING

Bästa resultaten när det gäller hållbarhet, om man nu tycker att det är bra att de håller länge, är en perfekt kombination av bra hud, pigment, teknik och skicklighet.


Mimmi Pang Isaksson ögonbrynstatuering

Vi på Kimono Studio erbjuder Hair Stroke by Machine, en ny teknik inom 3D Ögonbryn som ger minimal skada till huden. Undrar hur du skulle se ut med 3D Ögonbryn? Konsultera oss online. Helt gratis.

1 682 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page