top of page

"Jag har hört talas om microblading. Vad är egentligen Hair Stroke by Machine och hur skiljer den sig från microblading?"

Kimono Studio är ledande i Sverige inom realistiska ögonbryn med nya säkra  maskintekniker. 2019 tog vi hit en ny metod från Asien. Läs mer om den och varför här.

Moderna ögonbrynstaturingar
bör inte skada huden

Kimono Studio och Ögonbrynsspecialisterna erbjuder säker tatuering som inte lämnar skada på huden. Modern PMU sker med maskin vilket tillsammans med rätt metod är skonsammare samt ger bättre resultat. Semi-tatuering med maskin kan kallas i skönhets branschen för olika namn som, ex Machine Strokes, Nano Brows eller som vi kallar det Hair Stroke by Machine. 

 

Hair Stroke by Machine är en form av semi tatuering precis som microblading. Den stora skillnaden är dock att Hair Stroke by Machine använder en maskin som har en mycket tunnare nål än de manuella verktyg som microblading använder. Där manuella tekniker skär i huden och sedan lägger i pigment, för istället den tunna nålen med sig pigmentet in i huden på samma sätt som vanlig tatuering. På så sätt förbättras precisionen och man kan med maskinen skapa mer naturliga och realistiska resultat.

 

Till exempel finns det möjlighet att härma riktiga ögonbryn där hårstrån korsar varandra. Framför allt innebär den här metoden att huden inte skadas lika mycket vilket innebär mindre smärta och blödning. 
 

Nu förtiden är PMU-maskinerna smidiga och designade för delikat arbete med hårstrån.

Hair Stroke by Machine - 
den senaste tekniken inom ögonbrynstatuering

Hair Stroke by Machine är en ganska ny metod som kommer ifrån Asien där 3D Ögonbryn har varit en stor trend under många år. Metoden bygger på maskinteknik som skapar rena precisa strån, och som efter läkning håller sin kvalitet. Läs mer om varför vi valt den metoden i vår intervju med Mimmi Pang Isaksson
 


En vanlig tatuering lägger pigmentet på ett djup av 1.5-2.0 mm och blir därav permanent, medan en semi-tatuering försvinner med tiden. Detta beror dels på pigmentet men också på att du bara håller dig i översta delen av dermis något som kräver precision och träning. 
 

Har du frågor får du gärna kontakta oss

Loungewear Fashion Model

Vad är hyperrealistiska 3D Ögonbryn?

Vi har nyligen sett att många studios nu också använder det här uttrycket i sina beskrivningar, men endast Kimono Studio erbjuder den här tjänsten i Sverige. Det här handlar inte om hur "fina" ögonbryn man gör utan är en helt ny metod som skiljer sig från de behandlingar som funnits på marknaden.

Det här är ett koncept som blandar en mer omfattande konsultation med realistisk design och skapar på så sätt individuellt anpassade ögonbryn för varje person som kommer till studion. Här används inga mallar eller standardformer utan vi ser istället till att du får de ögonbryn som passar just dig.

När man på grund av alopecia eller cancer har tappat sina bryn behöver man bygga upp nya helt från grunden. Det här kräver konstnärlig skicklighet, inkännande och ett omsorgsfulllt bemötande. Något som vi på Kimono Studio är väldigt duktiga på. 

Läs mer om vår akademi på Ögonbrynspecialisterna.se

Kimono eye brows-30.jpg
Behandling
IMG_8535_edited.jpg

Hur går behandlingen till?

Vår behandlingstid är längre och mer omfattande än det man vanligtvis möter, och det finns flera faktorer som bidrar till den längre tidsåtgången. Detta är dels på grund av tiden det tar att göra exakta och levande strån, men också vårt omfattande upplägg:
 

Välkomnande och presentation
Fotografering förebilder

Ingående konsultation och skiss

Tatueringsprocessen

Fotografering efterbilder

Genomgång av vår aftercare

Bokning av session nummer två


Dessa noggrant planerade steg är en integrerad del av vår strävan efter att leverera högkvalitativa resultat i en ansvarsfull och professionell miljö.

Varför

Varför valde vi 
Hair Stroke by Machine

-Lic Eyebrow Artist Mimmi Pang Isaksson berättar

Jag valde att bli diplomerad inom Hair Stroke by Machine framför allt för säkerhet för mina kunder, men också för att det går att skapa naturtrogen design med denna teknik. Det är till exempel effekten av korsade hårstrån samt streck som inte är jämna utan har tunnare spets längst ut. På så sätt kan man skapa mer variation i färg och ge ökad 3D effekt. Allt detta bidrar till ett bättre slutresultat och nöjdare kunder.

På Kimono Studio använder jag bara Hair Stroke by Machine för kosmetiska tatueringsbehandlingar. Det är för att jag är övertygad om att det ger det bästa resultatet för mina kunder. Om du vill kan jag förklara ännu mer om vad som skiljer dessa behandlingar åt och vad som skulle passa just dig. Kontakta mig idag så förklarar jag vidare.

IMG_3023.jpeg
bottom of page