top of page

3D Ögonbryn - En bransch i förändring

Uppdaterat: 24 dec. 2020Vissa trender försvinner lika snabbt som de uppstår, medan andra stannar kvar och utvecklas. Det senare är precis vad som händer inom världen av semi-tatuering och 3d ögonbryn. Microblading har länge hyllats som en populär metod för att få väldefinierade, fjäderlika hårstrå liknande designs på ögonbryn. Nu däremot börjar maskin behandlingar som nano needling, micropigmentation och hair strokes teknik snabbt växa i popularitet. Hur har det blivit så här? Jag ska försöka berätta för er om varför den här utvecklingen sker.

MISSNÖJD MED MICORBLADING?

När jag i början av året gjorde research på googles analyseringsverktyg hittade jag att till min förvåning att ”microblading missnöjd” var en av de vanligaste sökningarna. Det här kan ju såklart vara fall där man inte är nöjd med designen eller att man inte tycker det blev som man tänkt. Men några tidningsartiklar, blogginlägg och bilder visade på skador i samband med behandlingen. Jag hade ju själv just färdigutbildat mig i manuella tekniker och blev förskräckt när jag läste och tittade runt på bilderna. Jag hörde av mig till mina vänner i Asien och frågade om de visste någonting om det här, jag fick direkt svar från dem och kände då att jag måste försöka lära mig så mycket jag kan om det här.

För mig har microblading har varit den mest framstående metoden inom kosmetisk tatuering men i Asien har det under de senaste åren funnits en växande missbelåtenhet. Detta eftersom tekniken som används lett till problem eller till och med bestående men. Framstående hudläkare och specialister har ifrågasatt metoden, eftersom den skär i huden och lämnar öppna sår. Dessa sår växer igen under läkningstiden men kan skapa ärrbildning och efter flera behandlingar kan ögonbrynen vara fyllda av ärrvävnad som aldrig läker.

UTVECKLING INOM BRANSCHEN?

Microblading är fortfarande en bra behandling när den utförs av kvalificerade Artists. Men förutom den ständiga förbättringen av design för att följa mode och trender så har stora delar av branchen fokuserat på att hitta modernare och säkrare metoder av semi-tatuering. Eftersom 3d ögonbryn är stort i Asien och det är hög konkurrens så har utvecklingen där skett väldigt snabbt. Så snabbt så att resten av världen inte riktigt hunnit med. Det finns nu flera olika typer av maskiner som är designade för att passa ögonbrynstatuering enbart (Skillnaden på dessa kommer jag att beskriva i ett annat inlägg). Eftersom maskinerna har en annan precision än de manuella teknikerna och åsamkar mindre skada på huden så anses de vara framtiden för ögonbryns behandlingar. Just nu finns det olika namn på dessa som nano, nano needling, nano brows, hair strokes etc.

SENASTE METODERNA

Den senaste metoden just nu heter Hair Stroke by Machine, men det är dock inte bara en typ av maskin utan en speciell handteknik blandat med en speciell maskin. Låter det avancerat? Det är det.. Den här metoden är baserad på tekniken som de mest framstående ögonbryns-konstnärerna använder sig av, som till exempel kinesiska Chen Si Yu ® som har över 50 000 följare på Tik Tok. Hon började arbeta med 3d ögonbryn redan som 16 åring och nu är hon den mest framstående läraren. Hennes kurser är fyllda av redan kända konstnärer på Master-level som hoppas på att få med sig någon hemlighet hem. Hemligheten är dock träning. Den här nivån handlar om en kombination av utövarnas skicklighet, rätt typ av maskin samt känsla för teckning och design för att kunna skapa 3d effekten som krävs. Jag kommer att berätta mer om olika mästare och deras stilar senare.
Här är en microblading-kam ställd bredvid maskinens tunna ensamma nål. Kimono Studio är först i Sverige att erbjuda 3D Ögonbryn med tekniken "Hair Stroke by Machine" läs mer här.


289 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page