top of page

KÄNDISARS ÖGONBRYN - Del 1


Marilyn Monroe är fortfarande en ikonisk person när det kommer till stil och utseende. Ända sedan hennes korta karriär på 1950-talet har hon varit en symbol för skönhet och ett ideal för många kvinnor. Idag ska vi titta på hennes ögonbryn och vad de har betytt för världen.


Vad tänker du på när du hör hennes namn? Röda läppar, glänsande hud och, just det - ögonbryn med höga bågar. Hennes sexiga och kaxiga uttryck kom väldigt mycket från ögonbrynen och än idag lever det här med som en trend. Hon hade ett symmetriskt ansikte med jämna proportioner och hade egentligen kunnat passa vilken ögonbrynsform som helst.


Hennes ansikte förklarat utefter en idé om gyllene snittet för skönhetVarför den höga bågen? Här blir ögonbrynens design en tydlig del av stil, uttryck och personlighet. Det här var hennes look och något hon befäste genom tiden ända tills idag tack vare hennes starka avtryck. Fortfarande i Hollywood är det många som följer den här stilen.


Bågen är “sassy” och “sexy” och väldigt kvinnlig, det är lätt att tänka att man måste se ut så här. När permanent make up slog igenom så var det ofta höga bågar och det följer med fortfarande. Sanningen är att vissa passar i det här, men inte alla. I den nya trenden med realistiska ögonbryn utgår man från anatomi och personlighet. För oss som jobbar med det här finns det många saker att ta till beräkning.


Marilyns ikoniska ögonbryn

En intressant aspekt är till exempel vilket yrke man jobbar med och vilken utstrålning man söker som yrkesperson. Vi har mött lärare som vill se seriösa ut, framgångsrika affärskvinnor som vill visa pondus och skärpa eller kvinnor som vill se mjuka och snälla ut för att just det passar dem. Inget är rätt eller fel eftersom det här är själen till naturliga ögonbryn, de ska passa just dig!


Alla vill inte vara sassy och sexy och därför finns det inte bara en design som är den perfekta. Det finns inte en mall som man kan använda på alla. Som artist måste man kunna vara kreativ, anpassa och förändra. Man måste vara en konstnär som är lyhörd och tar sig tid för sina kunder.
150 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page