top of page

VARFÖR KOSTAR NI MER ÄN MICROBLADING?


Nu börjar det finnas många olika varianter av semi tatuering och behandlingar för att göra 3D Ögonbryn. Det är inte lätt att veta skillnaden på dessa och det blir därför både svårt att välja men också förstå prissättningen. Vi har aldrig kampanj på våra ögonbryn och försöker att ständigt höja vår kvalitet istället för att sänka våra priser, men är vi egentligen dyrare än andra?


Man kan enkelt säga att prissättningen beror på 3 olika faktorer:

TID, DESIGN OCH METOD


TID är alltså hur mycket tid man lägger ned på varje behandling. Vissa gör snabbare behandlingar med mindre konsultation och enklare metoder. Det här gör att man kan hinna med flera ögonbryns tatueringar på en dag och därför blir priset såklart mindre, men egentligen inte billigare per timme. En behandling som tar 2 timmar men kostar 5 000 SEK är väldigt dyr på det sättet. För att jämföra kan vi berätta att en manlig kund med alopecia tar hos oss 4 timmar bara på första behandlingen, då har vi också ofta en separat konsultation på 1 timme samt efterföljande touch up på minst 2 timmar.


DESIGN är att en mer avancerad design av strån och mönster, dvs det som krävs för att uppnå hyperrealistiska ögonbryn, kommer att ta längre tid att skissa och sedan tatuera. En enklare ögonbrynsdesign är ofta symmetrisk/parallellt uppställd och får därför ett onaturligt utseende. Vissa gillar det här och det passar speciellt bra på välsminkade yngre tjejer, men det går inte under kategorin realistiska ögonbryn. Att göra personlig design tar också mycket energi och kreativitet, man kan inte producera hur mycket som helst.


METOD är vilken metod man använder och här kommer en viktig detalj, nämligen hållbarhet. Du vill inte ha djupa tatueringar som håller för evigt och inte heller strån som försvinner och blir suddiga direkt. Nu är det här beroende på hudtyp och hudkvalitet men också på metod och skicklighet. Metod är också kopplat till problem med ärrbildning där äldre metoder som microblading förändrar hudcellerna permanent. Metoden avgör också hur lång tid behandlingen tar försiktiga och skonsamma metoder såklart kräver mer fokus och längre arbetstid.

VAD ÄR DET MAN BETALAR FÖR HOS ER?

Vår specialitet är Hyperrealistiska Ögonbryn vilket är en kombination av maskinteknik och mer avancerad design. En dyrare behandling bör vara längre och omfatta en ordentlig konsultation så du verkligen får den ögonbrynsdesign som passar just dig. Designmässigt bör din artist kunna skissa och konstnärligt utforma ögonbrynen, samma krav som på en tatuerare som självklart behöver kunna teckna och måla. Det här är grunden till Kimono Studio. Du betalar också för metoden där vår skonsammare metod göra att du slipper ärrbildning och permanenta skador på huden. Vi kostar ungefär 1000 SEK/timme vilket är samma sak som en vanlig tatuerare. Eftersom det också läggs på tid för skiss, hygienförberedelser och städning samt annat som är viktigt för en professionell verksamhet.

GÖR INTE DET HÄR MISSTAGET:

Ett vanligt exempel är att man gör en kosmetisk tatuering som kostar 2000-3 500 SEK, men blir sedan missnöjd med sina 3D Ögonbryn. Då behöver man göra laser för att ta bort sin gamla tatuering vilket kan krävas minst en eller två gånger för 1 500 SEK/gång. Sedan efter det gör man en ny behandling, då först väljer man dyrare alternativ. Det här kan kosta över 10 000 SEK. Det man inte tänker på är att det dels kan ha uppstått ärrbildning vid första behandlingen som gör att den dyra behandlingen inte får det resultat den borde.

Den här bilden visar en gammal microblading behandling. Man ser tydligt formen kvar efter flera år, men det här är inte pigment utan ärrbildning och förändrade hudceller. Varje gång du fyller på skapas mer ärrvävnad och det här är en permanent skada. Så vi uppmanar folk att vara försiktiga och tänka på sin hud!

173 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page