top of page

TATTOO CERTIFICATE
I sommar blev det ingen semester, istället åkte vi hela familjen till London för att ta officiell licens inom tatuering. Även om det inte är jättelångt ifrån det vi håller på med i vanliga fall, och båda därför var lite förberedda, så blev det ändå ett äventyr. Varför undrar ni?


Mimmi jobbar med tatuering men väldigt specifikt och minimalistiskt så att gå djupare i huden och skapa större i designer är en utmaning. Samtidigt mycket press eftersom hon redan jobbar som artist.


Jag kan skissa och rita alla typer av motiv, men att få det på huden kräver en massa träning samt kunskap om olika tekniker, maskiner och nålar. Samtidigt mycket press när man första dagen måste presentera sig själv som bildlärare. Det här blev med andra ord en nervös och svettig historia


Hygien och säkerhet

På kursen var det ett stort fokus mot hygien och säkert. Kursen var en nivå upp från tidigare studier inom hygien och med djupgående information om bland annat nuvarande praxis kring HIV. All information behöver ständigt uppdateras eftersom det hela tiden sker utveckling inom medicin och forskning. Det blev tydligt hur mycket kunskap som saknas inom PMU branschen. Trots vårat tidigare hårda fokus på hygien och renlighet fick vi möjlighet att förbättra våra egna rutiner. Något som vi tycker är viktigt får vår egen och våra kunders säkerhet. SAFE-registret Efter att ha pluggat hårt, blivit drillade i rutiner, klarat en skriftlig tentamen och sedan praktiskt prov blev vi godkända utövare och inskrivna i SAFE registret (the Safe Tattoo Register).


Inspiration Resorna är inspiration för oss både för personlig utveckling och konstnärlighet. Vi shoppade på vintage stores, och gick på museum. Självklart kollade vi in en massa street art och det var tydligt vad Maya gillade mest. Hon somnade efter 30min på TATE modern, men dansade och hoppade glatt runt i graffiti-tunneln vid Waterloo station en timme senare. Såklart blir ingen tatueringsmästare på en sommar, så allt handlar om fortsatt egen träning och utveckling. Därför är nästa steg ett års fortsatt lärlingsutbildning med en känd artist, och sedan finns det planer att besöka en heltidsskola i norra Kina med inriktning mot traditionella motiv så som kalligrafi och bläckmålning. Vi är väldigt peppade!
Stort tack till Farfar som följde med och fotograferade samt tog hand om Maya på dagarna.


45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page