top of page

Historia - Varifrån kommer 3D Ögonbryn och Microblading?

Uppdaterat: 22 dec. 2020

I Asien har tatueringskonst funnits med genom hela historien. Ibland har det varit symboler för att komma närmare naturen och gudarna, ibland för att visa lojalitet eller tillhörighet men även som mode under vissa perioder. År 2020 är tatueringar en del av vardagen, men det var inte länge sedan de endast bars av kriminella. Tatueringsförbud på offentliga badhus finns fortfarande kvar i Kina och Japan. Något som drabbade oss på senaste resan då vi inte fick gå på hotellets gym i Osaka :) För länge sedan, i det antika Kina, hette tatueringar först 涅 niè vilket betyder ”att färga någonting svart”. Första gången de omnämns är i den mer än två tusen år gamla skriften Book of Rites, där man berättar att några olika folkslag använde sig av tatueringar. Nu för tiden kallas det för 刺身 cìshēn eller 文身 wénshēn och är en del av modern kinesisk populärkultur precis som i resten av världen. Det många inte vet är att det var här som permanent make up började att växa fram redan på 80-talet för att senare sprida sig till Europa och USA.

Microblading, som länge varit den mest kända behandlingen på marknaden, har dock som teknik sitt ursprung i Japan. Så för att hitta grunden till metoden som används måste vi gå till den senare delen av Edo-perioden (1603-1868). Just den tiden var de japanska träblocksskärarnas storhetstid men dessa konstnärer tjänade inte nog med pengar på sitt arbete. Många av dessa bytte då jobb och började med tatueringar istället. Dessa täckte ofta hela kroppen och kallades för 彫り物 Horimono och var en trend bland vanligt folk på den tiden. Tekniken man använde kallas för 手彫りTebori vilket betyder ”att karva” eller ”skära för hand”, och det är nämligen den här metoden som Microblading bygger på.

I nästa blogginlägg ska jag berätta mer om den moderna utvecklingen.. Kimono Studio är först i Sverige att erbjuda 3D Ögonbryn med tekniken "Hair Stroke by Machine" läs mer här

181 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page