top of page

MAXA DIN INGEFÄRA

Hur maxar man sin ingefära undrar du? Vi har det bästa knepet hämtat direkt från den kinesiska husmorshandboken. Här blandar vi nyttiga rutiner med enklare matlagning och ett avslappnande knep för fötterna.

SÅ HÄR GÖR MAN: 1. Passa på att köpa ingefära när det är billigt. Vi köpte ca 5 kg på extrapris. 2. Skala och spara skalet i en skål.

3. Hacka och kör all ingefära i en juicemaskin

4. Ta ut "fruktköttet" som blir över, samla det i en stor påse och sätt påsen i frysen 5. Häll juicen i iskubspåsar och lägg i frysen 6. Häll ut skalen på ungs formar och torka på låg värme i ugnen ett par timmar 7. Sätt de torkade skalen i en burk Vad har vi fått nu?

INGEFÄRA-BOOST (100 dagar) Iskuberna med ingefära använder man varje morgon med varmt vatten och honung, speciellt under vintertid. Det här skyddar mot sjukdomar, värmer och tar hand om din kropp. Ingefärans antiinflammatoriska effekt är något som ofta lyfts fram. Du kan blanda med te på morgonen för att piggna till eller mjölk på kvällen för att sova bättre.SNABB INGEFÄRA TILL MAT Om du är van att laga asiatisk mat är du nog också less på att hacka ingefära. Här är ett perfekt sätt att få krossad ingefära som snyggt blandas med din maträtt. Ta fram påsen med "fruktköttet" och bryt loss en bit i lämplig storlek.


INGEFÄRA-FOTBAD De torkade skalen sätter du i en stor balja med varmt vatten och låter dra ett litet tag. De hälsosamma effekterna av ingefära överförs då till ett uppfriskande fotbad. Speciellt på vintern är det viktigt att värma upp kroppen från fötterna, men fotbad passar och hjälper för många typer av cirkulationsproblem.


Så här maxar du din ingefära. Vill du läsa fler tips så varför inte kolla in våra andra bloggar om Te eller inredning.

84 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page