top of page

Massage - Varför med varma stenar?

Hot Stone Massage är en välanvänd metod inom Spa-världen men var kommer den egentligen ifrån?


3 SAKER DU INTE VISSTE OM HETA STENAR


1. "Hot Stones" heter 热石头 Rè shítou på kinesiska och har en 2000 år dokumenterad historia. Traditionen med varma stenar återfinns i olika former i t.ex. Indien, Kina och Japan. De kan dock användas på väldigt olika sätt för behandling. Vissa traditioner står på dem(Indien), ligger som en sten-bastu (Japan) eller masserar med dem(Kina). 2. Hot Stone Massage är inte bara för avslappning utan har en terapeutisk sida där stenarna används som redskap för behandling. De varma stenarna kan med sina speciella egenskaper ersätta/imitera delar inom TCM så som moxa, guasha, akupressur och koppning. Första äldsta kinesiska behandlingsformen med stenar var för att balansera de inre organen. 3. Stenarnas form är viktig och öppnar för olika användningsområden. Terapeutiska stenar behöver kant, spets eller är till och med ibland formade som fingrar. Nu för tiden är de maskinslipade, men förut hittade man dem t.ex. polerade av vatten i floder.



KIMONO MASSAGE

På Kimono Studio använder vi vid behov de traditionella terapeutiska metoderna med heta stenar. Värmen mjukar upp och sätter igång flöde i kroppen, på ett sätt som inte uppnås med vanlig massage. Stenarna kan med kanterna massera fascia och muskler, spetsen kan pressa på triggerpunkter eller utefter akupunkturmeridianerna. På så sätt är behandlingarna alltid individuella och anpassade efter dig och dina behov. Speciellt för vår studio är: Ingefärsolja som går in i muskler och leder. Det här hjälper dig med ömma muskler, inflammationer och spänningar. Japanskt tempererat fotbad som värmer upp fötter och fotleder. För oss är dina fötter och deras funktion viktiga. Varma stenar samt Akupressur som kan påverka mer än bara en vanlig massage. Perfekt för dig som har skador eller problem som behöver åtgärdas.



Jakob Pang Isaksson är utbildad inom massage, spa-massage, anatomi, träning och TCM. Men speciellt är hans egen karriär både som dansare och idrottare där man ständigt lär sig om hur kroppen fungerar och hur skador hanteras. Hos oss blandas tradition med modern idrottsmedicin på ett unikt sätt. Läs mer och boka din tid nu

234 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page